Thinking on RAKU

ichimonji

 

Na žalost,ideja kao pojam, mora poprilično da maturira da bi se tokom vremena realizovala.

Po povratku sa prošlogodišnje, druge po redu,kolonije keramike u Guči,odlučio sam da je krajnje vreme da napravimo nešto originalno.U prilog činjenici mi ide da dva puta za redmo koristimo usluge i materijal prijatelja iz sela Zlakusa koji su svojom nesebičnošću io dobrotom,pomogli realizaciju , sada već, naše tradicionalne kolonije keramike.

Da potkrepim činjenicama,selo Zlakusa se nalazi u neposrednoj blizini Guče te nije prikladno da se ponavljam više.Sličnost u tehničkom smislu me nagoni da brže krenem u realizaciju projekta i  pružim priliku kolegama da se na teritoriji Srbije pojavi još jedna, nova,u tehničkom smislu,kolonija keramike.

Ideja o tehnici RAKU datira još iz vremena studija, kada sam sa kolegama pravio party vezane za RAKU. Obzirom da kod nas,svi vole sve da znaju i svis e u sve razumeju,odlučio sam da na njihovo veliko zadovoljstvo uputim u realizaciju ovog,za mene, velikog projekta.

 

posuda-majstora-raku-kichizaemon-xv-www.e-yakimono.netguidehtmlraku-yaki.html

Sama peć je osnova cele ideje.Kako sam već poodavno pribavio skoro sav neophodan materijal,alat i opremu,izradio “dugmiće”, napravio silne skice,konsultovao se sa konstruktorima i proizvođačima gasnih postrojenja i gasne opreme,okuražen,krećem u akciju! Planiram da svaku narednu akciju vezanu za izradu RAKU peći potkrepim odgovarajućim fotografijama i video clip-ovima i na taj način približim auditorijumu ovu nesvakidašnju i opšte popularnu tehniku all around the world!