Logo

Naš tim

Marica Jovićević Petrović

Marica

Akademski slikar, keramičar, FPU 1985god. Član ULUPUDS-a .Status slobodnog umetnika od 1987.
Učestvovala sam na više od 50 kolektivnih izložbi, realizator sam nekoliko projekata vezanih za dizajn i, zajedno sa Mihajlom, jedan od organizatora kolonije keramike “Dragačevska terakota” u okviru Sabora u Guči. Već skoro dvadeset godina u svom ateljeu se bavimo izradom i prodajom keramičkih upotrebnih predmeta i suvenira. Više od petnaest godina se bavimo edukacijom i bili smo – profesori u AD “Đuro Salaj” gde, kao instruktori keramike, smo vodimo različite kurseve vezane za oblast keramike.Saradnik – instruktor u nekoliko predškolskih ustanova ( „Naša deca“; Zmaj“).Učestvujemo u projektima edukacije gde, već šestu godinu za redom, preko Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, organizacije “Prijateji dece” Opštine Voždovac, AD “Đuro Salaj”, Centra za kulturu i sport “Šumice”, realizujemo beplatne škole keramike tokom zimsko – letnjih raspusta za decu Osnovnih i Srednjih škola Beograda. Saradnja sa više Osnovnih škola: „Maksim Gorki“; „Dositej Obradović“; „Despot Stefan“.
Nosioci idejnog rešenja dečje manifestacije „Dositejevo pero“ , Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma „Sila Fest“.Učestvujemo na različitim konkursima koji se objavljuju za najmljađe i školske uzraste ( Majski i Oktobarski dečji salon, Dani ćirilice- Bavanište). Dobitnici više priznanja u radu sa decom.Učestvujemo u projektima edukacije i obrazovanja lica na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore kao i Republike Srpske.Saradnik u više internacionalnih škola, predavač vannastavnih aktivnosti.Stalni učesnici manifestacija: Noć muzeja; Dani Jevremove ulice; Dani ćirilice;Dani Planete Zemlje; Dani Avale; Zmajada.
Majka jednog deteta.

Mihajlo Petrović

mihajlo (1)

Dipl.dizajner keramike, Faenza Italija 1994.Član ULUPUDS-a. Status slobodnog umetnika od 1996 god. Od 2009.-2013. Predsednik Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS-a.
Učestvovao sam na više od 50 kolektivnih izložbi, realizator sam nekoliko projekata vezanih za dizajn i, zajedno sa Maricom, jedan od organizatora kolonije keramike “Dragačevska terakota” u okviru Sabora u Guči. Dvadeset i pet godina u svom ateljeu se bavimo izradom i prodajom keramičkih upotrebnih predmeta i suvenira. Više od osamnaest godina se bavimo edukacijom i bili smo – profesori u AD “Đuro Salaj” gde, kao instruktori keramike, smo vodili različite kurseve vezane za oblast keramike.Učestvujemo u projektima edukacije gde, već šestu godinu za redom, preko Ministarstva za kulturu, Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, organizacije “Prijateji dece” Opštine Voždovac, AD “Đuro Salaj”, Centra za kulturu i sport “Šumice”, realizujemo beplatne škole keramike tokom zimsko – letnjih raspusta za decu Osnovnih i Srednjih škola Beograda.Saradnja sa više Osnovnih škola: „Maksim Gorki“; „Dositej Obradović“; „Despot Stefan“Nosioci idejnog rešenja dečje manifestacije „Dositejevo pero“, Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma „Sila Fest“.Učestvujemo na različitim konkursima koji se objavljuju za najmljađe i školske uzraste ( Majski i Oktobarski dečji salon, Dani ćirilice- Bavanište). Dobitnici više priznanja u radu sa decom.Učestvujemo u projektima edukacije i obrazovanja lica na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore kao i Republike Srpske.Saradnik u više internacionalnih škola, predavač vannastavnih aktivnosti.
Stalni učesnici manifestacija: Noć muzeja; Dani Jevremove ulice; Dani ćirilice;Dani Planete Zemlje; Dani Avale; Zmajada.
Otac jednog deteta.

Danica Petrović

Danica


Menadžer-coordinator, fotograf, student arhitekture
Keramikom se bavim od malih nogu. Učestvovala sam na mnogim radionicama u našem studiju i po pozivu. Učesnik sam nekoliko kolonija keramike i imala sam samostalnu izložbu keramike 2007.godine u Centru za kulturu i sport „Šumice“. Aktivno se bavim fotografijom i učestvujem kao menadžer- koordinator u našem studiju od 2014.godine.