Nađin rodjendan

[singlepic=402,420,340,,] DAMM Keramik studio, već više od 10 godina u svom ateljeu organizuje kurseve keramike za decu školskog i predškolskog uzrasta. Na taj način deca imaju mogućnost da se kreativno izraze u različitim keramičkim tehnikama. Nađina grupa pohađa školu keramike  intezivno od februara i već su savladali osnovne tehnike keramike uz povremeni rad na grnčarskom točku. Sva deca su različitog uzrasta a zajedništvo je veoma prisutno uz dužno poštovanuje starijih prema mlađima.

 

Kako to obično biva, dan predviđen za čas keramike bio je Nađin rođendan. Tog dana deca su bila posebno nadahnuta i inspiridsana za rad a kao rezltat dobili smo veoma uspešne kreacije -životinje, realizovane različitim keramičkim tehnikama.

 

Pripremili smo ga i proslavili kako to dolikuje. Roditelji su doneli tortu i sok a mi smo posle časa pripremili zabavu. Naša škola je specifična po tome što deci pružamo maksimalni ugođaj i slobodu u radu. Keramika kao grana primenjene umetnosti pruža mogućnost da se deca samostalno izraze u keramoskulpturi čime razvijaju svoje psihomotorne funkcije, stiču znanje iz istorije umetnosti, čime razvijaju svest ka kuturi kao i sticanje mnogih saznanja vezanih za tehnologiju rada. 

Sve slike se nalaze na:  http://www.flickr.com/photos/36956553@N04/