Jesenje aktivnosti

DSC_0040

Nakon letnjih odmora,dečje kreativne radionice u našem studiju se polako zahuktavaju.Kao i ranijih godina uključujemo novu decu , polaznike DAMM KERAMIK STUDIJA sa različitim tematskim rešenjima da se izraze u volumenu i keramo skulpturi.

Naravno,tu su i naše uzdanice studija,deca koja više godina pohađaju kreativne radionice i učestvuju na različitim konkursima predviđenim za dečje stvaralaštvo.

Posebno smo ponosni na samostalnu izlagačku delatnost,koja je veoma zastupljena.

Tehnike keramike,dekoracija,inspiracija kao i ciklusi u stvaralaštvu deteta, nadahnuće pružaju i neizmerno zadovoljstvo kod svih uzrasta.

Poseban akcenat stavljamo na pristup rada kod različitih uzrasta. Mlađa deca vole da imaju autoritete,koji ih inspirišu i motivišu da se takođe i oni upuste u slične projekte.

Nadasve,moramo da predhodno ispratimo sve neophodne procese rada kako bi uspeli da realizujemo zadatu temu.

Pristup u radu sa decom, dugogodišnja iskustva, samo su pokazatelj da deca vole keramiku i da se u kontaktu sa glinom,prepuštaju neizmernom užitku svog kreativnog stvaralaštva.

Naravno,imamo i neke koji ne vole da se slikaju, što nikako ne umanjuje njihove kreativne sposobnosti i  odličan osećaj za boju.

Mi se često družimo i van aktivnosti u studiju,ne retko,diskutujemo o životnim temama ali se definitivno lepo zabavljamo!

Radujemo se svakom nastupajućem vikendu kada se sa decom  opuštamo u kreacijama koje nastanu iz ovih malih ruku!