Danicina prva samostalna izložba

 

DANICA_plakat

Kao roditelj mogu reći da sam veoma ponosan na protekli period vezan kako za pripremu tako i za samu realizaciju izložbe.

Voleo bih da sam u zabludi, ali mislim da smo Marica i ja iskoristili poslednji trenutak velikog kreativnog naboja koga je imala naša Danica.

Sva deca imaju pravo a često i obavezu da se menjaju. Promena u životu malog deteta znači odrastanje, suočavanje sa svetom oko sebe kao i posledicama koje život nosi.

Svako dete u početnoj fazi svog života ima želju za kreativnim izražajima.

Zahvaljujući profesiji koju smo odabrali, naša Danica je svoje prve korake napravila u ateljeu, gde je i prvi kontakt ostvarila sa glinom, osnovnim materijalom.

 

prvi-koraci1

prvi-koraci2

prvi-koraci3

Tu su nastali predivni radovi po fazama i po inspiraciji vezanoj za periode kroz koje je prolazila.

 

dama

kolibica

kuca

Opšta slike je više nego pozitvna, jer smo kao profesionalci, Damm keramik studio, zaista učinili sve da ova izložba bude kako posećena tako i prilično dobro medijski propraćena.

Od velikog značaja za naredni period u radu našeg studija, u edukativnom smislu, ima veza koju smo ostvarili sa medijima i prevashodno sa Centrom za Kulturu i Sport Šumice, tako i sa organizacijom Prijatelji dece Opštine Voždovac, posebno sa g-dinom Božidarom Delićem.

patuljak

Namera nam je da ova iskustva sa našom Danicom primenimo i kasnije sa drugom, ne manje kreativnom decom jer kulturna dešavanja u Beogradu imaju za potrebu i afirmaciju dece, posebno u nižem školskom uzrastu.

seljanka