Čajnik Žilberovog pradede

 

cajnik-zilberovog-pradede

Naslov istoimene knjige za decu, fenomenalno ilustrovan, asocirao je pisca vremenom provedenim u radu s glinom.

Gordana je naš veoma uspešan polaznik škole keramike. Talentovana, kreativna i sigurna u ono što radi, tokom kursa pokazala je veliku želju i strpljenje pri radu i  ovladala je svim  keramičkim tehnikama neophodnim u njenom radu.

cajnik-zilberovog-pradede-2

Mnogobrojnu keramiku koju je radila tokom kursa zatekli smo u njenom stanu veoma lepo izloženu i primenjenu prostoru karakterističnih boja.

Nakon nekoliko godina dobili smo preporučenu pošiljku, bez ikakve najave, sa Gordaninom knjigom „Čajnik Žilberovog pradede“.

Ne skriveno oduševljenje smo podelili sa bližnjima a knjiga nam i dalje služi kao primer polaznicima DAMM KERAMIK STUDIJA kako i gde sve keramika može da se primeni.

Ovo sve pišem sa velikim razlogom jer je ovogodišnja nagrada za „Dositejevo pero“, dodeljena piscu koga deca isključivo ocenjuju,  pripala Gordani Zdjelar.

cajnik-zilberovog-pradede-3

Želeli smo da ne otkrivamo tajnu kada smo saznali da je dobitnik nagrade. Posebnu draž  svemu gore pomenutom daje to što je našu plaketu dobio jedan veoma dobar čovek i odličan poznavalac keramike.

Ovakav primer daje potpuni smisao našem edukativom radu i širi dobre vibracije za sve sadašnje i buduće keramičare!