Besplatna škola keramike

[singlepic=471,400,300,,]

Kao u predhodnom tekstu najavio sam aktivnost vezanu za decu uzrasta od 13 – 18 godina. Po prvi put, radili smo u dve grupe. Prva grupa, od 13 – 15 godina i druga, od 13 – 18 godina. Odziv je bio više nego očekivan. Na žalost, zbog velikog broja dece, nismo mogli sve da primimo.

Nismo verovali da su deca toliko motivisana, te smo dobili veliki broj izuzetnih radova! Da krenem od početka:

 

Iskustvo smo stekli predhodnih godina u radu sa velikim brojem dece, međutim tolika želja za stvaranjem nas je dotukla! Po veoma visokim temperaturama deca su dolazila, marljivo radila  i pažljivo sledila uputstva da bi se to izrodilo u neizmernu grupu izvanrednih radova!

Pogledaj flicker galeriju fotografija:  http://www.flickr.com/photos/36956553@N04/

Nema tih reči koliko je predavaču lako kada kroz nekoliko poteza, (glinu u šake!) tehničkih pristupa, pokažete i pojasnite šta sve može u keramici da se napravi! Upravo zato rad sa decom iziskuje veliko strpljenje te želju da im na jednostavan način približimo svet keramike!

Svako dete je talenat za sebe, neotkriven, sputan, tu je, samo ga treba podstaći. Trodimenzionalnim oblikovanjem ne razvijamo samo motoriku, dečju maštu, nego i svest ka estetici, umetnosti, istorijskoj baštini, našoj tradiciji.

Škola keramike je pravi izbor za Vas!

Šta ti misliš o tome?