Ana iz Dubrovnika

Ana-1

Leto počinje i naše aktivnosti tokom letnjih meseci vezuju nas za različite potrebe naših kandidata.

Prijatno nas je iznenadio mail a kasnije i poziv preko Skype-a iz Dubrovnika.

Ana je želele da kod nas dođe i nauči osnove za izradu kalupa koji bi joj  pomogli u njenom daljem radu, na plasmanu suvenira.

Na moje pitanje, zašto baš kod nas, Ana je odgovorila da nas je pronašla preko interneta i da joj se dopala naša internet prezentacija.

Sa sobom je donela određen broj uzoraka, veoma profesionalno urađenih suvenira sa motivima grada Dubrovnika i Hrvatske.Njena želja je bila da savlada osnove i da može sama izraditi gipsane kalupe.

Ana-16

Počeli smo sa jednostavnim formama, izrada modela. Način na koji pristupamo prilikom izrade modela u glini i korišćenje različitih pomagala.

Priprema za ulivanje gipsa kao i samo ulivanje. Korišćenje odeljivača i šelaka kada radimo gips na gips, samo su neke od tema kojima smo se posvetili tokom intenzivnog kursa.

Ana je mama četiri male devojčice i velika je hrabrost ostaviti decu i supruga radi upoznavanja nove tehnike rada.

Bilo nam je posebno zadovoljstvo što smo upoznali ovako posrednu i energičnu mamu iz Dubrovnika. Uz divno druženje i nama su se vidici proširili !

 Tokom leta planiramo između ostalog da posetimo Trebinje i manastir Tvrdoš pa nakon ovako lepog iskustva sa Anom i posetu Dubrovniku.

Ovo je bio još jedan u nizu intenzivnih kurseva koji se realizovao za sedam  dana.